Hodnotenie blogu:

10

Chov zvierat a vegetariánstvo

Po dlhších úvahách a premýšlaní som dospel k názoru, že pokiaľ je človek chovateľom akéhokoľvek zvieratka pre radosť, respektívne domáceho miláčika, mal by sa zamyslieť nad slovom vegetariánstvo.

Jedna vec je chovať domáceho miláčika a druhá vec je komzumácia mäsa. Každý inteligentný človek by sa mal nad touto kombináciou zamyslieť. Podľa môjho úsudku, ja ako chovateľ mačiek a psíka milujem svojich domácich miláčikov a popri tom konzumujem iné živé tvory, kravičku, prasiatko, ovečku. To urcite nie je v poriadku a nemal by som sa búchať do pŕs, aký som milovnik zvierat. Áno, som milovnik, ale len svojich zvierat, ktoré tak neskutočne milujem. To, čo taký človek cíti je podľa mňa falošná láska a nemá nič spoločné s láskou ku zvieratám. Ten, kto je vegetarián si môže s hrdosťou povedať, áno, ja som skutočný milovník zvierat a nielen tých, čo mám doma. Aký je podľa vás rozdiel medzi psom a prasiatkom? Ja medzi nimi nevidím žiaden rozdiel, takisto sú to živé tvory, ktoré majú právo na život a lásku. Áno, teraz ma istá skupina ľudí ukameňuje, ako som si dovolil napísať niečo podobné. Veď odjakživa sa jedlo mäso, jesť mäso je zdravé a že Boh nám to dovolil atď. Nezabúdajte, že každý jednotlivec má svoju pravdu, právo na svoj názor a môže si konzumovať, čo uzná za vhodné. Ja by som povedal nech sa páči, len sa prosím nenálepkujte ako milovníci zvierat.

Na jednej strane chránime milované rasy, v lepšom prípade všetky zvieratá a na druhej si pochutnávame na dobrej bravčovinke na svojom tanieri. Prepáčte mi tieto ostré slová, ale vždy, keď jazdím po cestách a vidím ako kravička z auta predo mnou na mňa pozerá, mám pocit, že má veľmi smutné oči, asi vie čo ju čaká. Tento pohľad z očí do očí ma vie dobre rozladiť a niekedy mi ujde aj slza.
Väčšina z vás, ktorí si prečítajú tento článok do 10 minút zabudnú, o čom bol a budú si pochutnávať na nejakom mäsku, ktoré dostalo vašu lásku až po násilnej smrti.
Niekoľko jedincov si článok zoberie k srdcu a začnú sa o vegetariánstvo zaujímať a zbytok si dobre zahromží.

Pre tých, ktorí sa rozhodnú byť skutočnými milovníkmi a začnú s vegetariánstvom, platí jedno veľmi dôležité pravidlo. Vegetariánstvo nepraktizujte len z frajeriny, alebo ako imidž. Vegetariánstvo musí mať vždy hlbší zmysel a cieľ, inak môže uškodiť a spôsobiť zdravotné problémy.

Pre tých, ktorí ma odsúdia za môj článok a prípadne odsúdia vegetariánstvo, platí jedno: „nikdy nehovor nikdy".

Pridal: cats | 15. júla 2007 o 10:23 | Počet zobrazení: 1901

Podpor autora článku, že zahlasuješ za neho na hlasovacích stránkach: pošli na vybrali.sme.sk


Ak chcete pridať komentár, musíte byť prihlásený.

Váš nick:
Heslo:

Nebol pridaný žiaden komentár.